LinienMC

Tilmeld dig LinienMC's nyhedsbrev og få nyhederne bragt lige til din indbakke!

Velkommen              

Hvor "bor" vi

Brugere af Linien

Dem uden MC

Anmeldelser

Erfaringer

Venskaber

Køb og salg

Ture

Galleri

Video galleri

Striben galleri

Ordet er frit

Links

Sponsor

Forum

Kalender

MC-Vittigheder

Nyhedsbrev

Erfaringer

Her kan vi udveksle vores erfaringer med at køre MC.

Hvis du selv har erfaringer, som andre kan have glæde af, så skriv en mail til webmaster. 

Dette indlæg er indsendt af webmaster 8/7-03: webmaster@linienmc.com

 

Her følger lidt info om gældende regler forsikring og registreringsbevis når man kører i udlandet:

Pr. 01.01.2003 er det lovpligtigt, at du skal have et rødt eller grønt forsikringsbevis, når du skal køre i udlandet.
Forsikringsbeviset koster ikke noget. Du skal blot henvende dig til dit forsikringsselskab.
Til gengæld koster det 100 euro at blive stoppet uden forsikringsbeviset i udlandet. Surt show :-(
Det røde er til motorcykler med kaskoforsikring.
Det grønne er til motorcykler med ansvarsforsikring.

Det er lovpligtigt at medbringe den originale registreringsattest.
 

 

Dette indlæg er indsendt af Sean 1/6-03: supernice22@hotmail.com

 

Jeg er netop kommet levende hjem, fra en helvedes tur her i København.

Jeg bor herinde, og har gjort det i mine 25 år. For ikke så lang tid siden, blev jeg den meget glade ejer af en '00 Kawasaki Ninja ZX6R. Det gjorde ondt i min pengesiden og også via forsikring.

De sidste to dage, har der været fantastisk vejr. Jeg er af den type ung mand, som mener at man skal være skide smart at se på, når man kører på sin frække, smarte og larmende racer. Det er jo ikke for sjov at man giver den fuld hammer, når der er rødt ved lyskrydset så man kan få lidt opmærksomhed. Jeg fik min MC i marts måned og har, hånden på hjertet, kørt meget pænt siden jeg fik den. Ikke noget med at køre hasaderet eller noget, men bare holdt den smarte stil med at cruise i mine jeans, sporty læder jakke af Alpinestar, mine halvdyre hjelm fra Shoei til 5K m.m. Ja, jeg var en rigtig brian. Og elskede at cruise rundt i Kbh og bare være smart at se på. Dagene her, kom humøret så op i mig til at trykke den lidt mere af en jeg  har prøvet før. Min maks hastighed har været 110km/t på denne maskine og så er det ikke engang løgn. Her i byen kan man jo aldrig trykke den af, og på motorvejen kommer jeg alligevel sjældent ud.

Her iaftes har der så været lidt af de sædvanlige gaderæs rundt omkring i provinsen og jeg skulle selvfølgelig derud og se hvad der skete sammen med et par venner. På vejen derud er vi så 3 stylede biler og mig på min Ninja. Mine venner er  hurtige til at trykke den af så snart vi kommer ud på motorvejen og jeg er ikke særlig meget for at følge med dem. Meget langtsomt glider jeg op på de
110km/t som før var mit max. De andre trykker den af og fyrer ud langs vejen med noget de ligner nær de 200km/t. Jeg føler mig pludselig meget alene på motorvejen. Jeg kan se de andre glide længere og længere væk. Vejret er skam dejligt og belsyningen er perfekt... Imens jeg drøner afsted i 3. gear beslutter jeg det så: Den ultimative begynder fejl, ungdommelig kådhed, manglende respekt og tro på at intet galt sker for mig : Jeg beslutter mig for at vise de andre hvad min maskine kan. Jeg var ikke i tvivl om at maskinen havde kraft, men jeg havde altid været venlig ved den og skiftet gear tideligt, holdt omdrejninger nede da jeg jo bor midt i Kbh og havde aldrig i min vildeste fantasi kunnet forberede mig på det træk som skete... Jeg lagde mig ned på tanken, kiggede frem og kunne allerede se for mig, hvordan de andre ville kigge beundrende på mig når jeg drønede forbi dem. Jeg gav den fuld spjæld i mit 3. gear........................ Maskinen spyttede så meget kraft ud at jeg nær mistede kontrollen og helt ukontrolleret fandt jeg mig selv i at holde FAST i styret blot for at kunne blive siddende på min motorcykel! Heldigvis var der ingen andre i nærheden af mig, fordi jeg fløj fra midterbanen ud i første bane og tilbage ud i tredie bane! Omdrejningen steg op imod den røde zone, uden at jeg selv bemærkede det ud over lyden og det ustoppelige og umenneskelige træk... Jeg opfattede pludselig at jeg hvinede som en lille kælling og at jeg knap trak vejret, alt imens Ninja'en brølede højere og højere, imens jeg hang fast for mit bare liv. Jeg aner ikke hvor hurtigt jeg kørte, men jeg fik da overhalet de andre inden at jeg overhovedet havde kontrol over min situation...


Da jeg fik taget mig sammen til at hive i koblingen og fratage den mere træk og langt om længe dreje håndledet væk fra håndtaget og langsomt bremset og holdte derefter ind i nødsporet og stoppede helt. Stillede motorcyklen og var i et kæmpe chock. Tog min hjelm af og mærkede at mine ben føltes som gelé, jeg slukkede Ninja'en, og satte mig ned på asfalten. Aldrig i mit liv har jeg været så bange før, aldrig nogensinde. Til alle dem som tror at de er en hård banen og mener at JEG blot er en tøs fordi jeg blev bange for min egen MC .... jamen hvad skal jeg sige? Jeg tænkte jo ligesom jer, før jeg næsten tissede i bukserne af skræk. Nu sidder jeg i min lejlighed og er klar oven i hovedet, ja faktisk så klar at jeg har siddet og kigget efter nyt sikkerhedsudstyr i knap 2 timer.

Kørt sikkert og ha' respekt for de racer maskiner ...

Mvh Sean, 25 år og den ejer, som hermed officielt er blevet godt og grundigt banket på plads af sin ZX6R...... man skulle tro af de nogle gange havde sine egne tanker.....

 


Følende artikler (omhandlende "Mestersvinger" kurset) er hentet fra www.geekculture.dk de er skrevet af Morten Petersen og gengives her med tilladelse.

Generel information om kurset:
Motorcykelsæsonen nærmer sig med hastige skridt. Før man får set sig om er det blevet 1. marts og det er tid til igen at komme ud på de danske veje og tæmme de mange heste under sig.

Det er forår og solen bager ned fra en skyfri himmel. Fuglene kvidrer smukt, men dem kan du ikke høre gennem din glasfiberhjelm. Faktisk tænker du også mere på hvor varmt det er under alt det beskyttelsestøj du har iført dig. Mest af alt tænker du på hvor lidt varmen og fuglenes kvidren betyder når først du sidder solidt monteret på dit "kæreste eje". Det er svært at beskrive den følelse det giver at køre på motorcykel, men har man først prøvet det een gang er man solgt. Friheden, fartfornemmelsen og ikke mindst accellerationen er svær at gengive - man kan spille lidt MotoGP.... men det er ligesom ikke rigtigt det samme. For at citere Jim Carrey i Me, myself and Irene: "Boy, you can't beat the open road!"

Motorcykler er hurtige og sjove men kan også være farlige - ikke mindst for føreren. På en motorcykel er man ikke beskyttet af et karosseri, airbags eller en sikkerhedssele. Den eneste beskyttelse man har er en hjelm, et par støvler og handsker samt en læder- eller kevlar-dragt. Derudover kan man supplere med ekstra skaller til dragten og separat rygbeskytter. Men den vigtigste beskyttelse en motorcyklist overhovedet kan få er køreteknik og erfaring.

Enhver kan sætte sig i sadlen og dreje på gashåndtaget, men det tager tid at blive fortrolig med sin maskine og der er meget teknik at lære ud over det korte kursus man kommer igennem på de køretekniske anlæg i jagten på MC-kørekortet.

Læs hele artiklen - klik her


Selve kursets afholdelse:

At køre motorcykel er spændende og sjovt, men det kan også være farligt. Den største sikkerhed, man kan få, ligger ikke i udstyret men i teknikken og håndteringen af maskinen. På Mestersvinger-kurset lærer kursisterne, hvordan deres motorcykel skal håndteres på vejene, og hvordan man kommer sikkert rundt i skarpe sving.

Den store dag var endelig oprunden, hvor jeg og min elskede MC skulle til Knutstorp motorring i Sverige og lære hinanden bedre at kende på Mestersvingerkurset. Dagen forinden var jeg taget på besøg hos Christian for at overnatte der, da jeg kunne spare 30-40 minutters køretid om morgenen. Samtidig fik vi lejlighed til at lege lidt med War of the Monsters og en importeret Midnight Club II. Spillene var begge fænomenale i multiplayer[*] og det havde den uheldige effekt, at vi først kom i seng ved midnatstid. Da var jeg også blevet godt træt, da jeg tidligere på dagen havde været på Roskilde Racing Center og køre gokart med et par venner.

Mandag d. 5. maj kl. 05.00 ringer mit vækkeur, og jeg lister ned og begynder at spænde mit MC-tøj på. Der er en lang dag forude, jeg har ikke fået meget søvn, men jeg er frisk og veloplagt alligevel. Forventningens glæde har nok noget at sige, for ellers ville jeg ikke være så vågen på det tidspunkt. Turen til Helsingør færgeleje er hurtigt overstået (kun ca. 3,5 km) og jeg kan køre direkte ombord på færgen, der sejler umiddelbart efter. Der er ikke ret mange med færgen på dette tidspunkt, så alt ombord virker temmelig dødt. Jeg benytter overfarten til at gennemgå ruten fra Helsingborg til Knutstorp og spise lidt - men dyr - morgenmad. Turen fra færgen til banen er dejlig - der er næsten ingen trafik og landskabet er badet i en gylden solopgang. I Kagaröd lige inden Knutstorp benytter jeg lejligheden til at tanke op, så jeg er klar til kurset.

Klargøring

Jeg ankommer til banen kl. 7.00, hvor der skulle være maskineeftersyn. Jeg er imidlertid en af de første kursister, der ankommer, og da flere af instruktørerne stadig sover - og de der skulle efterse maskiner, ikke er ankommet endnu - er der tid til lige at strække benene og hilse på de få, der er til stede. Kort tid efter begynder det at strømme ind med motorcykler, og da næsten alle er ankommet, bliver hver maskine kontrolleret. Der kontrolleres om maskinen lækker olie, bremsevæske eller andet, om bremserne er i orden osv. Til dette kursus kræves en lovlig, indregistreret maskine, og der er også grænser for, hvor meget den må larme. Derfor havde jeg hjemmefra sat den originale potte på for en sikkerheds skyld. Hvis maskinen ikke klarer kontrollen, får man simpelthen ikke lov at køre - og man får ikke pengene igen. Alt er umiddelbart i orden med min VFR bortset fra, at potten sidder lidt for løst efter instruktørernes smag. Jeg låner hurtigt et par skruenøgler og spænder den fast, som den aldrig har været spændt før.

Læs hele artiklen - klik her
 

Ny artikel:

Racing 4 fun

Efter lang tids træning med MotoGP på PlayStation2 var det på tide at prøve den ægte vare. Motorcykel-racing på Knutstorp i Sverige hvor man kan slippe hestene løs og brænde gummiet af. Velkommen til det ultimative adrenalinsus!

Og velkommen til den sidste artikel i denne serie af motorcykelartikler. Hvilken slutning kunne være bedre end at køre rigtig motorcykelræs på en rigtig racerbane uden den besværlige færdselslov og fartbegrænsninger. Her er fysikkens love de eneste der skal overholdes, og gør man ikke det straffes man prompte, hvilket flere måtte sande. For overskuelighedens skyld er denne artikel er delt i to dele: Den første del omhandler selve turen og forløbet mens den anden beskæftiger sig med de økonomiske detaljer og hvorledes man kan anskaffe det nødvendige udstyr. Nederst på denne side er et link til del to: "Anskaffelse af udstyr".

Jeg var meget spændt på dette arrangement. Nu havde jeg været oppe på Knutstorp med min VFR til Mestersvinger og stifte bekendtskab med banen, men havde endnu ikke kørt rigtig til. Nu skulle det være og det var også på høje tid efter at have gået og nusset om min nyindkøbte CBR600-racer. Jeg havde pakket bilen med motorcykel, MC-tøj, benzindunke, sovepose, mad og drikke dagen før og var klar til at tage af sted så snart solen kiggede frem næste morgen. Kl. 05.00 da uret ringede fløj jeg ud af sengen, og tog de sidste tasker jeg havde pakket dagen før med ned til bilen. Trafik var der ikke meget af på dette tidspunkt om morgenen så jeg kunne bare fyre den af ud ad motorvejen mod Helsingør. Bilens topfart lå dog på ca. 110km/t så mere end det blev den ikke fyret af.

Ved Helsingør færgeleje fandt jeg HH-ferries, der gav 10% rabat på billetten mod forevisning af Racing4Fun indbydelsen, og kørte om bord. Morgenmaden havde jeg selv medbragt og den blev indtaget i bilens førerhus - ikke det bedste sted at spise, men jeg er ikke så sart. På færgen stødte jeg på Jakob Evers, der var med som fotograf på Mestersvingerkurset d. 5. maj. Denne gang skulle han ikke fotografere men selv køre med på banen.

Første dag

Vel ankommet til Knutstorp ringen parkerede jeg og begyndte at pakke ud. Motorcyklen skulle trilles ud og kigges igennem inden den skulle til teknisk syn. Jeg havde forsøgt at starte den hjemme uden held så jeg var lidt nervøs for om det overhovedet skulle lykkes. Det viste sig dog ikke at volde nogen problemer og den kunne også snige sig gennem det tekniske syn. Jeg blev registreret og tildelt nummer 41 der skulle klistres på cyklen inden starten og så var jeg klar. Først skulle vi dog have den obligatoriske morgenbriefing med præsentationer af instruktører, baneregler og flag. Det var også første gang der blev afholdt Racing4Fun-arrangement og de to "bagmænd", Rikke Christiansen og Klavs Lyngfeldt havde lagt mange timer og kræfter i at give alle så god en oplevelse som muligt.

Læs hele artiklen - klik her


PoliniBike kørsel:

PocketBike, DreamBike, MiniBike, PoliniBike - kær kwærn har mange navne. Nuttede er de i hvert fald, men man skal ikke lade sig narre af størrelsen - det er jo ikke den, det kommer an på.

Jeg havde egentlig godt set dem før. For flere år siden så jeg nogle videoklip på internettet og læste lidt om dem på nogle amerikanske hjemmesider. De så sjove ud og det var meget skægt at se det, men derefter tænkte jeg ikke nærmere over det. Lige indtil min ven Mads en dag nævner PocketBikes for mig. Han har hørt noget om at der vist nok er en klub her i Danmark hvor de kører på disse små vidundere. Med min forholdsvis nyfundne interesse for motorcykler og alt hvad der har med racing at gøre, bliver jeg helt elektrisk, da jeg genkalder mindet om filmklippene med de små racere. DET må jeg prøve!

Jeg går straks igang med at undersøge hvor klubben hører hjemme og hvor de træner og sammen med Mads lykkes det at opspore dem. De kalder sig "PoliniKlubben" og på deres hjemmeside kan vi se at de træner hver mandag (helligdage eksklusive) på en udendørs gokartbane i Albertslund. Jeg kontakter klubbens formand Martin Friis, for at høre nærmere om klubben, cyklerne og hvordan det hele foregår. Efter en kort snak i telefonen foreslår han, at vi kigger ud forbi banen den følgende mandag, hvor vi kan følge træningen og få alle detaljerne på plads.

Læs hele artiklen - klik her
 

 

Dette indlæg er indsendt af Henrik (webmaster) 1/4-02: beringSNABEL-AklogDOTdk

 

Tak for stor deltagelse i træffet på Rådhupladsen og efterfølgende tur op ad Strandvejen. Jeg mener dog det er nødvendigt at skrive et lille indlæg om turen, da det gik galt efter ret kort tid. Længere nede på denne side anbefaler jeg at man ikke kører forrest, når der køres ture, men med min erfaring i rygsækken følte jeg mig godt tilpas forrest i kortegen. Uheldet skete midt rækken af motorcykler og jeg er derfor ikke øjenvidne til hvad der gik galt, følgende er baseret på hvad andre oplevede.

 

Vi var ca. 20 cykler på tur og kørte fra Langelinie langs med Svanemølleværket videre mod Strandvejen. Da vi svinger ud på Strandvejen lige før Shell tanken er der 2 mand der kører på hjul. De 1 af dem kommer sikkert ned igen og når at bremse, men den anden blokerer forhjulet og vælter. Nærmeste vidne har fortalt at han så manden overhale ham på sin venstre side og motorcyklen overhale på højre side.

 

Det er helt sikkert et held, at der ikke væltede flere i dette uheld. Jeg mener at den slags kørsel er uacceptabel, når man er så mange samlet. Det må man gemme til en dag, hvor man er et lille antal ude og køre tur, eller til en tur hvor man på forhånd har aftalt, at det skal være med den slags kørsel, så man kan holde sikker afstand til hinanden. Det skal også tages med i betragtning, at det er først på sæsonen og at ens reflekser ikke er på højde med hvad de var i slutningen af sidste sæson.

 

Så til alle: Pas på og tag den lidt med ro her i starten!

 

Jeg har siden fået at vide at uheldet skyldtes at han havde sat sin forbremse til "Finger touch" - når man så tager hårdt fat med alle 4 fingre i stedet for 2, må det nødvendigvis gå galt...... Men stadig mener jeg ikke at kørsel på baghjul hører til i midten af en flok motorcykler, det er forbeholdt de forreste eller til ture, hvor det er aftalt på forhånd.

 

MVH
Henrik

 

 

Dette indlæg er indsendt af Binette 20/2-02:

 

Hej alle,

Ja, de kloge siger at alle mc-ister skal ned og ligge på et eller andet tidspunkt, jeg har naturligvis altid troet at dette "ordsprog" ikke galt for mig. Der tog jeg grusomt fejl.


Lørdag d. 1. februar (ja ja, det var 1 mdr. for tidligt) var jeg ude og cruise med kæresten på bagsædet. Det var første gang han sad bag på (stakkel), og derfor kørte jeg yderst behersket, ikke at jeg har tendens til at køre stærkt ;o). Efter adskillige sving og kurver, var vi begge mere afslappede, det hele gik jo fint, vejret var flot og varmt, så det var jo bare at nyde turen.


I det sidste sving ud af en serie på 4, en blød venstrekurve gik det så galt. Ind i svinget, ingen problemer, igennem, ingen problemer, men ud af svinget..... Ja forbandet, så gik det galt. Herfra kan jeg intet huske. Jeg blev slået bevidstløs med det samme, og kom først rigtig til mig selv igen på skadestuen. Altså betyder dette, at jeg intet kan huske om ulykken, ej heller hvorfor den skete. Vi kørte ikke for stærkt, så meget ved jeg da, jeg har trods alt respekt for min bagsædepassager. Men en teori kunne måske være at han ikke fulgte helt med (?), og han er jo større og tungere end mig, og så skal der jo kun et splitsekund til, så er det for sent.


Men, om ikke andet, så slap jeg selv med hjernerystelse (jo jo, den er go' nok, der var en hjerne...) og et stort dybt sår på venstre håndryg (det har jeg stadig ikke forstået, jeg havde tykke vinterhandsker på, og de er stadig hele...). Det var så lidt værre for både Killingen og kæresten. Lars har brækket sit højre håndled 2 steder og blev opereret dagen efter. Derudover hoppede mc-en lige en tur hen over ham, så en del bøjede ribben og mange smerter i ben og krop i det hele taget, ja, det er jo stadig billigt sluppet.
MEN KILLINGEN... TOTALSKADET.... FUCK... den var ikke forsikret... AV DYRT. Nå, men det er jo kun penge. MC-jakke og styrthjelm blev heldigvis erstattet af min indbo-forsikring, så jeg skal da ikke betale alt selv.


Jeg har ikke skiftet stil, min næste cykel er også en Thundercat, men en 2001 model, den er allerede købt.

Knus fra
Binette

 

 

Dette indlæg er indsendt af Henrik (webmaster) 14/2-02: bering@klog.dk

 

Det hele startede med, at jeg tog kørekort til mc i november/december 1997. Jeg fik dog aldrig brug for kortet, men tænkte at det kunne blive nyttigt på ferierejser. Tiden gik og det blev stadig ikke til noget med at køre mc.

 

Da vi så nåede til Bakken's lukning i 1999, havde jeg mødt en pige...... som var vild med motorcykler, jeg måtte finde på noget for at gøre indtryk! Så jeg lånte en Kawasaki ER-5 og en regndragt. Jeg ved stadig ikke, hvor meget eller lidt turen gjorde af indtryk på hende - vi snakker dog stadig sammen.... men resultatet blev, at jeg måtte have min egen mc!!! 3 uger senere havde jeg købt mig et gammelt hakkebræt i form af en Suzuki GSX 750 ESD fra 1985. Forinden var jeg blevet anbefalet, at købe det nyeste, jeg kunne få for mine penge, men jeg måtte have en 7½'er, og sådan blev det (af smertelig erfaring kan jeg selv kun anbefale, at købe nyest muligt!).

 

Efter 3 uger kørte jeg galt i krydset Jagtvej/Åboulevard. Jeg kom kørende på Åboulevard i retning ind mod byen i inderbanen. Der var ved at blive rødt i krydset så cyklen fik lige lidt ekstra. Desværre slår Åboulevard et blødt venstresving igennem krydset og da jeg i forvejen kørte i inderbanen, endte jeg med at støde ind i siden af kantstenen på den anden side af krydset. Jeg faldt af cyklen mod venstre ud på vejen og cyklens forhjul fangede det 60 km/t skilt der står samme sted, hvilket resulterede i at skiltet bøjede 2 stede og lignede et S og at forgaflen knækkede, tanken blev bulet, kåben smadret, generatordækslet slebet væk og olien var løbet ud på vejen sammen med alt benzinen i tanken (og jeg havde lige tanket!!!). Det skete heldigvis kl. 23 om aftnen, så der var ikke meget trafik. Jeg havde mc-jakke, lærredsbukser og støvler på (og selvfølgelig hjelm!). Det eneste der skete med mig, var en lille hudafskrabning på venstre knæ pga. uegnede bukser til mc-brug!

 

Konklusion: Kør forsigtigt din første sæson, tag ingen chancer og spar hellere på mc'en frem for på tøj, hjelm og støvler!

 

Hele vinteren gik jeg og satte cyklen i stand (du kan se billeder af det ved at besøge "Brugere af Linien" og klikke på min mc). Da sommeren 2000 kom og sæsonen for alvor startede mødte jeg en masse nye mennesker på Langelinie og det blev mere og mere tydeligt, at jeg måtte have mig en bedre mc. Jeg snakkede med min bank - det var OK, så jeg købte en fabriksny Suzuki RF900R. Fed maskine!!!! ugen efter var jeg så letsindig at lade en anden pige, jeg skulle gøre indtryk på, køre en lille tur på den (en rundstrækning på 1 km i bebygget område max. 40 km/t) det endte desværre med at hun væltede i et sving, ødelagde venstre sidespejl og ridsede kåben..... på min 1 uge gamle mc!!!!!!!!!! Det fjernede dog ikke køreglæden fra en ny mc!

 

Nogle uger senere var vi nogle stykker (ca. 15 cykler) ude på tur. Jeg kørte forrest og havde passager på. Vi kørte via Kirke Værløse mod Farum, hvor man undervejs kører bagved Lynge Drive IN bio. Det gik lystigt af sted på de små snørklede og bakkede veje lige ind til et højresving, hvor der ligger grus. Jeg kører 80 km/t og har lige gearet ned til 2. gear for at motorbremse og bruger også forbremsen. Jeg slipper forbremsen med det samme, men motorbremsningen er så kraftig at baghjulet blokerer og cyklen vælter (alt dette er sket på 1/10 sek.!). Min passager og mig ender i venstre side af svinget (der kom heldigvis ingen modkørende) hvor jeg slår begge knytnæver i skovbunden og råber: "PIIIIIS!!!!". Derefter går jeg over til passageren, og ser om hun er OK og derefter hen til cyklen..... Den er ridset!!! Men virker dog stadig, desværre har jeg slået venstre tommelfinger, så jeg kan ikke betjene koblingen. En af de øvrige passagerer kører min mc hjem, og vi andre tager på skadestuen. Jeg har selv fået 2 store hudafskrabninger på begge knæ og en på højre skulder. Min påklædning var ikke noget at råbe hurra for, jeg havde fået købt mc-bukser men de hang hjemme i entréen.... jeg havde hjelm, mc-jakke, lærredsbukser og lædersko på.

 

Konklusion: Kør fandens forsigtigt når du har passager med!!!!! Hold dig fra at køre forrest når der skal køres ture - det er dig der bliver presset bagfra af de andre og derfor risikerer at blive tvunget ud i noget dumt! Og husk så for f..... at tage mc-tøjet på!!!

 

Min RF900 blev takseret osv. men ikke repareret, da kaskoen ikke var betalt (men den dækkede dog!). I stedet for at vente på formaliteterne, hentede jeg cyklen igen og kørte videre på den. På daværende tidspunkt var jeg i Skagen og kunne ikke få fri fra mine aktiviteter, til at lukke Bakken. Da klokken var 15 kørte jeg fra Skagen og var i København kl. 1859!!!!! Så jeg var med - til stor forbløffelse for alle (hæ hæ hæ). Jeg kørte fra Bakken kl. 2030 mod Skagen. Lige inden Tuelsø tankstation indhentede jeg en politibil. Så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne køre ind og tanke, i stedet for at spilde tiden med at køre langsomt bag en strisser. Da jeg kører fra motorvejen, tænker jeg på, at der er massere af benzin i tanken og at strisseren faktisk kørte 160 km/t, så jeg kan vel lige så godt vente med at tanke og bare tage den lidt med ro. I stedet for at dreje ind mod tankanlægget, følger jeg vejen der drejer uden om tanken og hen på rastepladsen. Jeg tænker at vejen fører direkte ud på motorvejen og begynder at fyre til cyklen. Med 130 km/t opdager jeg, at vejen slår et 45 grader knæk til højre uden om rastepladsen - så jeg drejer alt hvad jeg kan og klapper samtidig forbremsen..... jeg vælter ned på højre side og kurer hen over kantstenen (45 grader kant) og slår derefter 3-4 saltomortaler i luften inden jeg ligger stille. Forbløffende nok skete der ikke noget med mig (for en gang skyld havde jeg alt mit mc-tøj på!). Cyklen var blevet noget mere medtaget, end den var i forvejen. En anden motorcyklist, der var ved at drikke kaffe, kom løbende og hjalp mig. Da cyklen var rejst op, fik jeg startet den, og kørte over og tankede, inden vi kørte videre. Den venlige mc-kollega, der hjalp, var kørt fra Århus for at lukke Bakken, men han måtte jo se sig overgået - dog var hans tur nok billigere end min.... Omkring Odense skiltes vore veje, da han skulle have en kop kaffe - jeg ville hellere videre hjem mod Skagen. Det kan klart anbefales, at stige på "hesten" igen med det samme og køre videre - det er den bedste terapi, der findes. Da jeg nåede til den sidste strækning af motorvejen lige før Frederikshavn, besluttede jeg mig for at hastighedsteste min RF900 - jeg tænkte: "Det går ikke galt to gange samme dag". Det sidste stykke af motorvejen ligger henover den jyske højderyg, så det går nedad et langt og lige stykke kort før Frederikshavn, der rundede nålen X65 km/t. Det var sgu en oplevelse....

 

Konklusion: Når du drejer fra en motorvej så vær opmærksom på at DU ER FARTBLIND!!!! Kik på speedometeret og sæt farten ned til under 80 km/t og gerne endnu lavere.

 

Herefter blev cyklen erklæret totalskadet (skævt stel, skæv forgaffel, skæv bagsvinger og kåbeskader for 42.000 kr.). Desværre var den første skade meldt til forsikringen så jeg blev takseret for to skader dvs. dobbelt selvrisiko.....  så jeg er tilbøjelig til at anbefale, at vente til sæsonens afslutning med at melde evt. skader, i tilfælde af at der skulle kommer flere.......

 

 

Min go'e gamle ESD'er var aldrig blevet solgt (hvorfor mon.....?) så jeg var tilbage på dette vidunder af en cykel, da jeg mistede RF'eren. Jeg kørte hele vinteren 2000 og var ude og åbne Linien 5. januar 2001 - det var ikke engang koldt..... Bakken blev åbnet på denne cykel og alt gik faktisk fint lige ind til 21. april. Vi havde været nogle stykker ude og køre en rigtig god tur om eftermiddagen. Da det blev aften, ville min kæreste og jeg køre en tur på Ankara og spise til aften. Vi kommer kørende på Nørrebrogade langs Asistens kirkegård i retning ind mod byen. Der er grønt i det næste lyskryds, så jeg forsætter med 50 km/t. Længere fremme holder en bil i højre side af vejen. Pludseligt begynder den at blinke til venstre og køre - jeg syntes, det var lige lovligt ambitiøst, at begynde at køre, når jeg var så tæt på. Jeg trækker ud for at overhale venstre om, da går det op for mig, at han er ved at vende!!!!!!  Alle bremser bliver klodset, men jeg når kun at bremse ned til ca. 25 km/t og rammer bilen (Opel Ascona) lige bag fordøren. Min passager flyver henover min højre skulder, kurer henover bagagerummet på bilen og lander uskadt på den anden side. Inden da har hun dog skubbet mig hen over tanken (med spredte ben) lige ind i styret!!!! Det første jeg siger/råber denne gang.... : "AV MINE NOSSER!!!!!"  Bilisten var faktisk fortsat med at køre, efter jeg stødte ind i hans bil. Hans venstre baghjul holder midt på mit forhjul - meget vågen bilist....!!! 2 minutter efter uheldet er politiet på pletten, og dirigerer trafikken uden om uheldet. Det viser sig, at vi er kørt galt 50 m. fra Nørrebro nærpolitistation - sikke dog et held når det nu skal være....

 

Det blev enden for min første mc - jeg fik 35.000 af forsikringen for den. Jeg havde et bud på hånden, der hed 17.500, så jeg burde måske have købt en plade chokolade til den stakkels bilist, der var skyld i denne værdiforøgelse af min kære gamle cykel.....

 

Konklusion: Hold øje med de andre - du er den lille og selv om du har forkørselsret gør uheldet garanteret mest ondt på dig!

 

Jeg håber ovenstående kan bruges af andre, til at undgå lignende uheld. Når du nu har læst om det, er der ingen grund til at prøve selv. DRIVE SAFE!!

 

MVH Henrik

Velkommen

Bosnien

Afstemninger    

Andre nyheder

 

Nyheder:

 

 

Kalender:

24/12 - 12:
Juleaften

Kontakt LinienMC:    E-mail: skriv til webmaster via adressen under "brugere"

Senest opdateret: 10. september 2012